Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων
ΜΕΝΟΥ
Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων
Λαγοπάτη & Αταλάντης, Τρίπολη

Οδηγίες μετακίνησης για αδέσποτα και κατοικίδια βάσει των νέων μέτρων

Το δεύτερο lockdown είναι εδώ και θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Βάσει του νέου ΦΕΚ Β’ 4899/06.11.2020 ισχύουν τα εξής: 

1. Επιτρέπεται ρητά η σίτιση των αδέσποτων ζώων εντός του Δήμου κατοικίας με λόγο μετακίνησης τον αριθμό 6 και αποστολή στο 13033. Για τους εθελοντές σίτισης απαιτείται βεβαίωση από τον οικείο Δήμο στην οποία αναγράφεται το διάστημα μέγιστης διάρκειας 3 ωρών ημερησίως κατά το οποίο διενεργείται η σίτιση. Αν έχετε λάβει βεβαίωση σίτισης ήδη από το προηγούμενο lockdown αυτή ισχύει κανονικά ενώ αν δεν είχατε βγάλει και χρειάζεστε τώρα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Δήμο σας σχετικά. 

Μην ξεχαστείτε:
παρότι η σίτιση προβλέπεται στον λόγο μετακίνησης 6 και επιτρέπεται όλο το 24ωρο απαιτείται η έκδοση σχετικής βεβαίωσης από το Δήμο.Για σίτιση εκτός του Δήμου κατοικίας αναμένονται οδηγίες από την ΚΕΔΕ προς το παρόν σύμφωνα με τα ισχύοντα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο Δήμο αποκλειστικά για τη σίτιση αδέσποτων ζώων. 

2. Οι μετακινήσεις με κατοικίδιο και η σίτιση αδέσποτων ζώων επιτρέπονται εντός του Δήμου κατοικίας όλο το 24ωρο με αποστολή του λόγου μετακίνησης 6 στο 13033. Επιτρέπεται η βόλτα με δύο άτομα με τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1.5 μέτρου.

3. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κάθε εξωτερικό χώρο και αφορά σε σίτιση, περίπατο, άσκηση.